Przek±ski
Katalog znalezionych hasełArchiwum
- Moje największe skarby i opowieści prosto z mojego
- silnik ze skrzynia m20b27 itd
- Zmarła Zofia Komedowa
- Uchwały Zarządu Powiatu
- Uchwały Rady Powiatu
- Protokoły z Sesji Rady Powiatu
- Polska Cyfrowa, czyli czego nie ma, ale siÄ™ stanie
- Sprzedam KAWASAKI ZZR 600ccm, 100KM IDEALNE NA POCZÄ„TEK
- Poradnik do Diablo Moda
- lokal na wesele - Leszno
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- ptsmkr.pev.pl
Moje największe skarby i opowieści prosto z mojego
- ok. 30 dag kurek
- makaron tagliati tzn. małe kwadratowe lub prostok±tne płatki najlepiej ytaliańskie ale mog± być inne 25dag
- 3/4 szklanki białego wina np. Pasqua dobre s± też sycylijskie
- oliwa z oliwek pierwszego tłoczenia
- 2 z±bki czosnku (lub nie, jak kto¶ nie lubi)
- sól do smaku
- smażymy kurki dodaj±c czosnek na oliwie ok. 5 min lub do odparowania, solimy
- zalewamy winem i znowu ok. 5 min do niekompletnego odparowania
- równocze¶nie gotujemy kluchy też ok. 5 min. musz± być twarde nie mog± się rozłazić
- odcedzamy, hartujemy kluchy
- kluchy wsypujemy na patelnię do kurek, mieszamy, wył±czamy prónd czy gaz
Podajemy z białym schłodzonym winem