Galareta w rybie... heh albo odwrotnie
Katalog znalezionych hasełArchiwum
- Moje najwiÄksze skarby i opowieĹci prosto z mojego
- Kupie 2 opony 16'/215/40 albo 16'/225/40
- Galareta ze stóp... ups sorry z nóg... heh
- Filtr wkĹadka sportowa K&N ORYGINAĹ !
- LED-owa ĹźarĂłwka, ktĂłra dziaĹa przez 17 lat
- SETI ma juĹź 50 lat - kosmitĂłw nie znaleĹşliĹmy
- UchwaĹy ZarzÄ du Powiatu
- Ummet Ozcan i Laidback Luke w lipcu w KoĹobrzegu
- [KUPIÄ] BBS RC 010 9J17H2 IS19 (ET 19) - 1 SZTUKÄ
- The Police & The Cure w wydaniu DJ-a Skreatcha
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- teen-mushing.htw.pl
Moje najwiÄksze skarby i opowieĹci prosto z mojego
Do ubrania: burak gotowany, zielona pietruszka. Ocet i oliwa.
Osolić, i ugotować rybę w smaku włoszczyzny., pilnując aby się nie przegotowała. Wyjąć, sos przecedzić przez gęstą serwetę. Gdy ostygnie , trochę sklarować na wolnym ogniu, biorąc na 1 litr smaku 2 jaja rozbite z wodą. Wygotować, aż płyn czysty bedzie, rozpuścić żelatynę i powtórnie przecedzić. W ostatniej chwili dać małą łyżeczkę palonego cukru, co kolor złota nadaje. Tą galaretą nalać czwartą część formy, zastudzić, aby cła warstwa na wierzchu była przezroczysta.
Tymczasem rybę obrać z ości, dzieląc na małe kawałki, wielkości ćwiartki jajka. Dodać rozmaitych piklów, grzybków marynowanych, wiśnie, itp. Wymieszać z rybą i ułożyć w formie gdy nalana wcześniej galareta już gęstnieć zaczyna. Dopełnić całą formę płynem.
Po przestygnięciu i wyjeciu z formy prześlicznie wygląda, szczególnie, gdy w małych formach wszystko przebija się na przezroczystem tle.
Kilka takich ułożonych na półmisku, w środku ubrane różą z buraczka, z listkami zielonemi pietruszki. Do tego ocet i oliwa.